May paralajmëron BE-në: Nëse nuk pranohet marrëveshja jonë…

Posta

May paralajmëron BE-në: Nëse nuk pranohet marrëveshja jonë…

08:20 18/09/2018

Theresa May ka thënë për BBC se deputetët e BE-së do të duhet të zgjedhin mes një marrëveshjeje të propozuar nga ajo, ose të mos ketë fare marrëveshje.

Ajo shfaqet gjithashtu kritike ndaj planeve për të zgjidhur çështjen e kufirit irlandez. Por ish-sekretari i jashtëm Boris Johnson pretendon se dështimi i qeverisë për të zgjidhur çështjen e kufirit ka çuar në një “urrejtje kushtetuese”.

Një studim i konduktuar nga BBC, tregon se gjithnjë e më shumë njerëz në Mbretërinë e Bashkuar mendojnë se ndikimi i Brexit do të jetë negativ.

May thotë se nëse Parlamenti nuk e ratifikon planin “Chequers” atëherë nuk do të ketë marrëveshje.

Por rubrika e Johnson në Daily Telegraph kritikon strategjinë e saj për të lënë BE.

Ai thotë se plani “Chequers” “do të thotë që për herë të para që nga viti 1066, liderët tanë do të pranojnë qëllimisht sundimin e huaj”.

Ai e përshkruan një ndihmën për kufirin irlandez si “një përpjekje nga Brukseli për të aneksuar Irlandën e Veriut”.

Johnson thotë se zgjidhja e kryeministres për çështjen e kufirit irlandez nëpërmjet planit “Chequers” do të thotë që Mbretëria e Bashkuar “duhet të mbetet në mënyrë efektive në bashkimin doganor dhe në pjesë të mëdha të tregut derisa Brukseli të thotë ndryshe”.

Në intervistën e saj, May thotë se duhet të ketë "lëvizje të lirë të mallrave" pa asnjë kontroll doganor ose ligj rregullator midis Britanisë së Madhe dhe BE në ishullin e Irlandës, për të shmangur një kufi problematik atje.

Javën e kaluar një grup i deputetëve të Brexiteer Tory tha se një kufi problematik mund të shmanget duke përdorur teknologjinë “e përforcuar” dhe "modifikimin" e marrëveshjeve ekzistuese./tvklan.al 

Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
Grupi
UKT