Mbani dritaret e pastra dhe perdet e hapura që të mos sëmureni

Mbani dritaret e pastra dhe perdet e hapura që të mos sëmureni

12:17 19/10/2018

Është një strategji e thjeshtë për të ruajtur shëndetin. Studime të reja kanë treguar se lejimi i dritës së diellit në dhomë përmes dritareve eliminon bakteret që jetojnë në pluhur.

Studiuesit në Universitetin Oregon kanë gjetur se dhomat e errëta kanë baktere të gjalla dhe të afta për t’u riprodhuar rreth 12%. Kjo krahasuar me 6.8% të baktereve të cilat i janë ekspozuar dritës natyrale dhe 6.1% të baktereve që i janë ekspozuar dritës UV e që janë të afta për t’u riprodhuar.

Udhëheqësi i studimin Ashkaan Fahimipour ka deklaruar se njerëzit shpenzojnë shumicën e kohës në hapësira të mbyllura, ku ekspozimi ndaj pjesëzave të pluhurit që bartin baktere të ndryshme, na bën të sëmuremi./klankosova

LAJMET

Të ngjashme

KPT
KPT
UKT