Marka e pronave te paluajtshme ndërkombëtare të Christie’s zgjerohen në Shqipëri mes lulëzimit të turizmit ndërkombëtar dhe  zhvillimit te luksit

Me zyrën e re, rrjeti i shquar i pasurive të paluajtshme luksoze duket se do të përfitojë nga rritja

e interesit te  investitorëve, zhvilluesit dhe blerësit e shtëpive.

CHICAGO dhe TIRANA, Shqipëria– Shteti i Europës Juglindore  është

duke u shfaqur si një destinacion luksoz, duke tërhequr një kuadër në rritje të vazhdueshme të turistëve, investitorëve dhe zhvilluesit e joshur nga plazhet e virgjera mesdhetare, malet e thyer, kultura mikpritëse dhe klima e qëndrueshme ekonomike dhe politike.

Ndërsa interesi në vend rritet, marka e pasurive të paluajtshme luksoze Christie’s International Real Estate sot lajmeroi zgjerimin e saj në Shqipëri. Lancimi do të sjellë shërbimin e klientit me porosi te Christie’s International Real Estate’s dhe shtrirjen  ndërkombëtare në rajon përmes një sipërmarrjeje të re Maranda Real Estate Group/Christie’s International Real Estate.

Me seli ne kryeqytetin shqiptar  Tirane, zyra e re do te ofroje ndermjetesim ne pronat rezidenciale e te reja,shitje dhe marketingun e zhvillimit të ndërtimit, menaxhimin e pronave dhe konsulencën për investime.

Firma do të drejtohet nga  Brokeri me nje pervoje te gjate Kris Maranda dhe zhvilluesin Dhimiter “Jim” Kondakciu, një nga figurat kryesore në komunitetin e pasurive të paluajtshme në Shqipëri.

Si një degë e Christie’s International Real Estate,  Maranda Real Estate Group/Christie’s

agjentët dhe klientët e International Real Estate do të përfitojnë nga ekspozimi kombëtar dhe ndërkombëtar përmes rrjetit global të luksit të markës, i cili ka filiale në afro 50 vende dhe territore.

Firma do të gëzojë gjithashtu partneritete ekskluzive marketingu dhe një marrëdhënie me shtepine e ankandeve  Christie’s, shtëpia me e njohur ne bote per ankandet  e veprave të arteve të bukura dhe luksit.

Vitet e fundit, tregu i pronave luksoze në Shqipëri është përshpejtuar ndjeshëm, ne  kryeqytetin Tiranë dhe të zonave turistike bregdetare me çmime deri në 5 milionë USD, dhe cmimet e godinave kane arritur nivele te larta  4000 dollarë deri në 5000 dollarë për metër katror . 

Si dëshmi e mëtejshme e lulëzimit për vendin, Organizata Botërore e Turizmit e Kombeve të Bashkuara e renditi së fundmi Shqipërinë si destinacioni turistik me rritje më të shpejtë në Evropë.

Fluksi i zhvillimit të ri është veçanërisht i dukshëm përgjatë bregdetit jugor të Shqipërisë, ku ndodhen  plazhet më piktoreske të vendit. Aktualisht në ndërtim e sipër në formë gjysmë hëne Gjiri i Plazhit të Jalës dhe i përfaqësuar nga Maranda Real Estate Group, Folie Village ofron  vila dhe apartamente luksoze të kuruara me pamje mahnitëse të detit Jon me ujera te kristalta blu dhe te kaltera

“Blerësit dhe investitorët nga e gjithë bota kanë filluar të konsiderojne gjithçka që Shqipëria po 

ofron, duke e bërë atë një moment tepër entuziast për të hyrë në tregun e pasurive të paluajtshme” tha Maranda . 

Me historinë e tij të përfaqësimit të pronave më prestigjioze në botë  Rrjeti ndërkombëtar, Christie’s International Real Estate është lider në botë i pasurive të patundshme luksoze,

 Jim dhe unë jemi jashtëzakonisht krenarë që ofrojmë shërbimet dhe resurset e tij për klientët luksozë në Shqipëri.”

“Duke pasur parasysh kushtet aktuale të tregut dhe peizazhin e saj tepër të bukur, Shqipëria është gati të jetë qendra tjetër luksoze e Evropës Juglindore,” shtoi Helena Moyas de Forton, drejtoreshë menaxhuese, kreu I EMEA dhe APAC në Christie’s International Real Estate. “Kris dhe Jim kanë njohuritë dhe resurse për t’u bërë brokerimi kryesor i luksit në vend dhe ne mezi presim t’i mbështesim 

suksesin e tyre në këtë treg në zhvillim me potencial të jashtëzakonshëm rritjeje.”

Edhe Maranda edhe Kondakciu jane me origjine shqipetare. Maranda I diplomuar  në biznes dhe  shkoi në Shtetet e Bashkuara ku pasi punoi nr fushen e teknologjise kompjuterike  zhvilloi  një karrierë te sukseshme në pasurite  e paluajtshme. Ai u dallua shpejt si një yll në rritje në  

tregun e pasurive të paluajtshme ne Çikago me kompanine  @properties, firma numër 1 e brokerimit në zonë dhe një lider në industrine teknologjisë. Në vitin 2021, kompania @properties bleu kompanine  Christie’s Real Estate dhe Maranda  pa direct sesi klientet dhe agjentet përfituan  nga kombinimi i ekspertizës së tregut vendor,teknologjia e integruar dhe marketingu luksoz global. 

Ai  propozoi sjelljen e Markes Ndërkombëtare te Pasurive të Paluajtshme Christie’s në vendin e tij.

Kondakciu u  diplomua ne fakultetin   juridik në Shqipëri dhe vazhdoi studimet në SHBA.

Ne mesin e viteve 2000 u përfshi në zhvillimin e pasurive të paluajtshme në Shqipëri dhe më pas zgjeroi sipërmarrjet e tij në vendin fqinje , Maqedoninë e Veriut.

 Maranda, Kondakciu dhe ekipi i tyre flasin disa gjuhë duke përfshirë anglisht, shqip, italisht, greqisht dhe spanjisht.

Christis international eshte themeluar nga shtepia ikonike e ankandeve Christies e cila arritur nje audience per koleksionin e arteve dhe konsumatoreve te luksit qe nga 1766

Christies Real Estate mban marredhenie shme te ngushte me shtepine e ankandeve duke krijuar keshtu nje bashkepunim unik midis klasit te larte te real estate dhe gjerave luksoze.

Rreth Christies Real Estate

Christies international real estate ka marketuar ne menyre te sukseshme pronat me vlera nga me te lartat ne te gjithe boten per me shume se 30 vjet

Nëpërmjet rrjetit të saj të Filialeve vetëm me ftesa që përfshin afro 50 vende dhe territore, Christie’s International Real Estate ofron shërbime të pakrahasueshme për një klientelë globale në  gamen luksoze të tregut të pronave rezidenciale. 

Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni christiesrealestate.com.

Maranda Real Estate Group

Kris Maranda

[email protected]