Mbetet në ngërç Reforma ZgjedhoreMbetet në ngërç Reforma Zgjedhore

00:04 15/09/2020

PD kërkon koalicionet, Gjiknuri: Deri në 30 Shtator çështja mbyllet

Koalicionet parazgjedhore janë pika që ndan palët politike në lidhje me Reformën Zgjedhore. Në tryezën e bisedimeve, demokratët dhe socialistët u rikthyen me të njëjtat ndasi si herën e fundit.

Për Oerd Bylykbashin e Partisë Demokratike, koalicionet kanë funksionuar më së miri për 17 vjet. Por për Damian Gjiknurin, ky është një debat i mbyllur me ndryshimet kushtetuese tashmë.

Në tryeze janë edhe listat e hapura, për të cilat PD kërkon hapjen me 100% dhe ndërmjetësim nga OSBE.

Sërish nga Partia Socialiste ka një mendim tjetër.

Ngërçi politik për Kodin Zgjedhor mbetet ende pas një marrëveshjeje të pjesshme që u arrit në 5 Qershor. Më pas Partia Socialiste ndryshoi Kushtetutën, në bashkëpunim me opozitën parlamentare

Tv Klan
Të ngjashme