Nis numërimi në Kosovë, rezultatet pas mesnate - Tv Klan

Nis numërimi në Kosovë, rezultatet pas mesnateNis numërimi në Kosovë, rezultatet pas mesnate

19:14 17/10/2021

Në Kosovë u mbajtën sot zgjedhjet lokale. Në orën 19:00 janë mbyllur qendrat e votimit dhe deri tani procesi ka ecur i qetë përveç disa incidenteve të veçuara.

Policia tha se ka arrestuar 4 persona për tentativa të blerjes së votës ose pengim të procesit, por që janë konsideruar raste të veçuara.

Normalisht ka vijuar procesi edhe në veri të Kosovës apo në komunat me shumicë serbe. Zgjedhjet janë monitoruar edhe nga vëzhgues ndërkombëtarë.

Të drejtë vote kanë pasur 1.8 milionë qytetarë, 90 mijë më shumë se në zgjedhjet e kaluara. Zgjedhjet u zhvilluan me masa të veçanta për shkak të pandemisë.

Dalja në zgjedhje, sipas të dhënave të KQZ-së, ishte 43 përqind, shifër e ngjashme me daljen në zgjedhjet lokale të vitit 2017.

Tv Klan
Të ngjashme