Vendimi për Dajtin, Gjonaj: Të shkarkohen 3 gjyqtarët

Posta

Vendimi për Dajtin, Gjonaj: Të shkarkohen 3 gjyqtarët

15:49 11/02/2019

Ministria e Drejtësisë i ka kërkuar Këshillit të Lartë Gjyqësor shkarkimin e tre gjyqtarëve, që ishin pro pranimit të kërkesës për gjykim të shkurtuar të Dritan Dajtit. Për ministren Gjonaj, ata kanë kërcënuar rëndë figurën e gjyqtarit.

Gjonaj bëri publike dhe shkeljen kryesore të 3 gjyqtarëve.

“Kanë pranuar kërkesën kur kjo kërkesë ishte paraqitur jashtë afateve të parashikuara nga ligji”.

Fuat Vjerdha, kryesuesi i trupës gjykyese që ishte kundër pranimit të kërkesës për gjykim të shkurtuar, ka publikuar vendimin e marrë. Ai së bashku me Lindita Hoxhën, nuk është pajtuar me tre kolegët e tjerë që firmosën për uljen në 25 vjet të dënimit për Dajtin, i cili në vitin 2009 vrau katër efektivë policie. Në këtë mënyrë u shmag dënimin me burgim të përjetshëm.

Tv Klan


Reklama
Grupi
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
Grupi
UKT