Me 55 mijë gozhdë, artisti nigerian krijon portretet e pazakonta
Me 55 mijë gozhdë, artisti nigerian krijon portretet e pazakonta

09:23 18/06/2022

Çekanët dhe gozhdat përdoren shpesh për të varur pjesët e artit, por për një artist nigerian këto mjete e bëjnë vetë artin.

I diplomuari 27-vjeçar Odunayo Fapohunda nga Nigeria Jugperëndimore zhvilloi interesin e tij për artin e gozhdëve në vitin 2015 kur takoi dikë që përdorte të njëjtën metodë për të bërë art. Tani ai bën dizajne dhe imazhe artistike duke goditur me çekan qindra gozhda në dru.

Ai po përfundon një portret të një komediani dhe aktori nigerian, për të cilin përdori 55,000 gozhdë. Duke përdorur metodën pointillist, ai fillon duke përdorur një laps për të gjurmuar temën e tij pikë për pikë në një tabelë, më pas fillon të godasë në gozhdë derisa imazhi të fillojë të formohet. Kur mbaron, ai spërkat me një kimikat për të shmangur ndryshkjen e thonjve.

Një portret mund të kushtojë nga 700 Dollarë e me lart, dhe në varësi të madhësisë së projektit, mund të duhen deri në 3 muaj për t’u përfunduar. Por ndonjëherë, nuk është pa disa sfida pasi një gabim i vetëm mund të nënkuptojë fillimin nga e para dhe shkatërrimin e tabelës tashmë të përdorur. 

Artisti nigerian tregon se duhet shumë teknikë, sepse nëse ka ndonjë gabim, duhet të dëmtojmë punimin dhe nuk do të jetë mjaft i bukur, do të jetë si humbje parash dhe humbje kohe.

Fapohunda shpreson të frymëzojë artistë të rinj, të eksperimentojnë më shumë dhe të mendojnë jashtë kornizave kur bëjnë art.

Klan News

Të ngjashme