Mesazhi i Putin për Trump në prag të Vitit të Ri


Mesazhi i Putin për Trump në prag të Vitit të Ri

20:20 30/12/2017

Vladimir Putim ka bërë thirrje për “bashkëpunim konstruktiv” me SHBA-në, në një mesazh për Vitin e Ri, drejtuar Donald Trump.

Një një mesazh të shkurtër, Putin tha se një dialog konstruktiv midis dy kombeve është thelbësor për stabilitetin global.

Kremlini tha të shtunën se Putin theksoi në urimin e tij për festa se Rusia dhe SHBA mund të zhvillojnë një “bashkëpunim konstruktiv që synon një perspektivë afatgjatë” mbi bazën e “barazisë dhe respektit të ndërsjellë”.

Putin vuri në dukje se “zhvillimi i një dialogu konstruktiv ruso-amerikan është veçanërisht i rëndësishëm për forcimin e stabilitetit strategjik në botë dhe gjetjen e përgjigjeve optimale ndaj kërcënimeve dhe sfidave globale”.

Lidhjet midis Moskës dhe Uashingtonit kanë pësuar disfatë pas Luftës së Ftohtë kur Rusia u aneksua nga Krimea në vitin 2014 dhe pretendimeve të ndërhyrjes së saj në zgjedhjet presidenciale të SHBA vitin e kaluar./tvklan.al   


Të ngjashme