Meta letër Presidentit të PE-së për vëzhgues ndërkombëtarë në zgjedhjeMeta letër Presidentit të PE-së për vëzhgues ndërkombëtarë në zgjedhje

17:26 04/05/2017

Kryetari i Kuvendit dhe Presidenti i Zgjedhur, Ilir Meta, i ka dërguar sot një ftesë zyrtare Presidentit të Parlamentit Evropian, Antonio Tajani, për vëzhgues ndërkombëtarë të zgjedhjeve nga ana e parlamentit evropian.

Një letër, Meta thekson rëndësinë e monitorimit të procesit zgjedhor i cili i shërben cilësisë së procesit, por edhe legjitimitetit të rezultatit.

“Besimplotë se monitorimi sa më i gjerë ndërkombëtar dhe vendor i zgjedhjeve të ardhshme parlamentare i shërben cilësisë së procesit por edhe legjitimitetit të rezultatit të tyre, lutem pranoni, i nderuar z. Tajani, ndjenjat e konsideratës time më të lartë”,- shpreh Meta në letrën për Tajanin.

 

Më poshtë teksti i plotë i letrës:

Drejtuar: SH.T.Z. Antonio TAJANI

PRESIDENT

PARLAMENTI EVROPIAN

BRUKSEL

I nderuar Zoti President,

Më lejoni t’Ju informoj se më 18 qershor 2017 do të zhvillohen zgjedhjet për Kuvendin e Republikës së Shqipërisë.

Duke marrë në konsideratë angazhimin e autoriteteve të Republikës së Shqipërisë për të garantuar një proces zgjedhor të rregullt, transparent, demokratik e në përputhje me standardet më të larta bashkëkohore ndërkombëtare, kam kënaqësinë t’Ju përcjell ftesën në emër të Kuvendit të Shqipërisë për një grup vëzhguesish ndërkombëtarë nga Parlamenti Evropian.

Besimplotë se monitorimi sa më i gjerë ndërkombëtar dhe vendor i zgjedhjeve të ardhshme parlamentare i shërben cilësisë së procesit por edhe legjitimitetit të rezultatit të tyre, lutem pranoni, i nderuar Zoti Tajani, ndjenjat e konsideratës time më të lartë.

Ilir META

 
Të ngjashme