Në përfundim të intervistës së Ilir Metës në “Opinion” në Tv Klan, gazetari Blendi Fevziu shkoi drejt tij për të regjistruar një videomesazh për kryeministrin Rama. Meta tha  se është i hapur jo vetëm për debat, por edhe të vendosin një kosh basketbolli pasi sipas tij, Rama ka bërë vetëm faull. Në fund, Meta pati edhe një paralajmërim për Ramën.

Blendi Fevziu: Ky është një mesazh nga “Tarzani” dhe “Spiderman”-i i politikës, Ilir Meta për Edi Ramën.  Çfarë do i thoshe Ramës zoti Meta?

Ilir Meta: Së pari nuk kam asnjë mesazh. Jam i hapur në çdo kohë këtu meqë përmendët “Tarzanin” dhe “Spiderman”-in, ai ka qenë basketbollist, unë kam qenë peshëngritës. Në çdo kohë jam gati këtu edhe për debat, por jam gati edhe ju të vini një kosh basketbolli.

Blendi Fevziu: Ta merr ai në basketboll.

Ilir Meta: Basketboll ai?

Blendi Fevziu: Po.

Ilir Meta: Ku ka bërë kosh ai ndonjëherë në basketboll, vetëm faull ka bërë. Ai kosh? Ai në basketboll ishte vetëm sepse ishte i gjatë, një, dhe e dyta ai kosh ka bërë vetëm kur ishte kryetar bashkie sepse gjuante 20 herë, bënte një kosh dhe atë e jepte në media.

Blendi Fevziu: Unë mesa di, jeni njohur te palestra e forcës të dy, ai bënte edhe ngritje peshash.

Ilir Meta: Po, vinte bënte me profesorin e ndjerë Feti Botorvën. Nuk dua të flas për këtë gjë. Edi, 4 milionë shqiptarë plus. Të jap fjalën! Edi, unë jam ai që të mora me pahir që s’më vije te parku “Rinia” se të merrnin të gjithë të fortët dhe Fatosi në telefon, mban mend apo jo? Edhe nuk kam ndryshuar Edi! Edi! Edi, jam mirë Edi!

Blendi Fevziu: Kam frikë se do të pyesë a është mirë Ilir Meta…qenka mirë!

Ilir Meta: Pa merak fare! Edi, shumë shpejt do të këmbehesh me Fredin! Mirupafshim!/tvklan.al