Ministri i Shëndetësisë në Kosovë kërkon masa shtesë kundër koronavirusit

Ministri i Shëndetësisë në Kosovë kërkon masa shtesë kundër koronavirusit

14:42 22/03/2020

Ministri i Shëndetësisë i Kosovës, Arben Vitia, kërkoi nga kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, që t’i propozojë Qeverisë masa shtesë kundër koronavirusit, me qëllim të mbrojtjes së shëndetit publik.

“Këto masa do të diskutohen sot edhe me Ministritë e linjave dhe do paraqiten në mbledhjen e Qeverisë. Të gjitha këto masa do të shpjegohen saktë për qytetarët pasi të kenë marrë miratimin”, tha Vitia në një postim në Facebook.

Kosova, javën e kaluar, ka shpallur gjendje emergjente për shëndetin publik, për shkak të situatës së krijuar me koronavirus.

Në kuadër të masave të ndërmarra janë mbyllur shkollat, kafeteritë, parqet, janë pezulluar disa linja tokësore dhe ajrore e të tjera.

Në Kosovë aktualisht janë 31 raste të konfirmuara me koronavirus, ndërsa të dielën është regjistruar viktima e parë. /REL
Grupi
LAJMET
Të ngjashme


Grupi