Mish viçi me sheqer kaf

Mish viçi me sheqer kaf

13:22 24/09/2019

Përbërësit:

500 gr mish viçi

500 gr miell

300 gr kërpudha

100 gr sheqer kaf

50 gr xhinxher

2 vezë

1 filxhan qumësht

1 qepë

Kripë

Piper

Përgatitja:

Fillimisht marinojmë filetot me kripë, piper, vaj ulliri dhe i lëmë të pushojnë. Pasi e kemi lënë të marinohet për disa minuta e skuqim në një tigan derisa të marrë ngjyrë dhe të vërë kore.

Në një tenxhere shkrijmë sheqerin kaf, më pas shtojmë hudhrën, qepën, xhinxherin dhe i përziejmë derisa të shkrijnë të gjitha bashkë. Pasi të jetë gati e grijmë me mikser në mënyrë që të bëhet krem i njëtrajtshëm.

Vendosim në një tas miellin, shtojmë ujë, vezë, kripë, piper, vaj ulliri dhe i përziejmë derisa të përgatitet brumi dhe e mbështjellim me letër pelikul dhe e lëmë të pushojë. Në një tjetër tas shtojmë qumështin, kripë, piper, miell, vezë dhe i përziejmë derisa të përgatitet brumi i petullave. Presim në feta të holla kërpudhat, i lyejmë me brumin e petullave dhe i skuqim në një tigan me vaj kikiriku.

Hapim në peta brumin që lamë të pushojë dhe me të mbështjellim filetot që skuqëm. I fusim në furrë që të piqen dhe janë gati./tvklan.al

Delta
LAJMET

Të ngjashme

AZHBR
UKT
UKT
Doktori