Modeli i dietës që bën mrekulli


Modeli i dietës që bën mrekulli

10:00 21/04/2020

Trupi kërkon vëmendje dhe nëse dëshironi që të dobësoheni, duhet ta dëgjoi atë. Një ndër mënyrat që po cilësohet si e mrekullueshme, që ju ndihmoni të humbi peshë dhe të jenë të shëndetshëm është dieta e “argjirimit”.

Ky është një model diete që përfshin ushqyerjen brenda një harku kohor dhe më pas moskonsumimin e asgjëje për një tjetër afat kohor. Sipas këtij modeli, ju mund të ushqeheni pas orës 00:00 deri në orën 20:00.

Studimet e deritanishme kanë arritur në përfundimin se “agjërimi” i ndërprerë mund të jetë një strategji efektive për humbjen e peshës. Sidoqoftë, humbja e peshës ka shumë të ngjarë të jetë për shkak të deficitit të përgjithshëm kalorik, si rezultat i zvogëlimit të konsumit të ushqimit në përgjithësi gjatë javës, sesa si rezultat i periudhave të orareve.

Në rishikimin sistematik dhe meta-analizën më të fundit, dietat e “agjërimit” me ndërprerje u krahasuan me dietat klasike hipotermike për sa i përket efektit të tyre në peshën e trupit. Studiuesit nuk gjetën dallime të konsiderueshme në humbjen e peshës midis dy llojeve të dietës. /tvklan.al

Të ngjashme