Mos shihni “Spiderman” e “Batman”

Mos shihni “Spiderman” e “Batman”

23:06 06/11/2018

Shumë shikues të filmave me superheronj, kryesisht fëmijë dhe adoleshentë shohin si përgjegjës për dhunën personazhet me të cilët luftojnë me protagonistët.

Por studiuesit, thonë se në këta filma ndodh e kundërta. Superheronjtë janë ata që ushtrojnë dhunë gjatë gjithë kohës.

Studimet e bëra në Universitetin Shtetëror të Pensilvanisë, tregojnë se “Spiderman” apo “Batman” kryejnë mesatarisht 23 akte dhune në një orë.  Fëmijët, duke parë superheronjtë e tyre, teksa luftojnë të keqen, mendojnë që është detyra  e tyre të mbrojnë botën nga e keqja.

Studiuesit shqetësohen se kjo mund t’i bëjë ata të mendojnë se veprimet brutale, duke nisur nga dhuna e deri tek vrasjet, janë të pranueshme. Për këtë arsye ata i bëjnë thirrje prindërve të fëmijëve dhe adoleshentëve të mos i lejojnë ata të imitojnë “heronjtë” e tyre. Prandaj ata apelojnë që as fëmijët dhe as adoleshentët, të mos i ndjekin këto filma, duke nisur nga “Spiderman” e deri te “Batman”.

Klan Plus
Të ngjashme
Kolegji Profesional
AKSHI