Çesk Zadeja, “Nderi i Kombit”Çesk Zadeja, “Nderi i Kombit”

11:47 22/10/2020

Presidenti vlerësoi rolin e tij në muzikën shqiptare

Muzika legjendare e filmit “Skënderbeu” do të mjaftonte që kompozitori Çesk Zadeja të rreshtohej mes kolosëve të artit shqiptar. Megjithatë janë me dhjetëra xhevahire të muzikës nën firmën e professor Zadese, që i dhanë atij titullin me të lartë “Nderi i Kombit”.

Ishte vetë presidenti i Republikës, Ilir Meta, që nga salla që mban emrin e Çesk Zadesë në Universitetin e Arteve, vlerësoi krijimtarinë dhe rolin e profesorit në themelimin e institucioneve të muzikës artistike.  

Të pranishmit në këtë ceremoni ndoqën edhe një koncert me disa nga kompozimet më të njohura të profesor Zadesë.

Krijimtaria e Çesk Zades, nga simfonia e parë shqiptare tek orkestrimi i himnit kombëtar, shërben edhe sot si një udhërrëfyes në fushën e kompozimit. Ai është vlerësuar me një sërë çmimesh të rëndësishme si ˝Artist i merituar˝, ˝Artist i Popullit˝dhe ˝Çmimi i Republikës i Shkallës I˝.

Tv Klan
Të ngjashme