Ndikimi në shëndet i verës së kuqe

Ndikimi në shëndet i verës së kuqe

09:22 03/09/2019

Sipas studiuesve, vera e kuqe mund të jetë e mirë për zorrët. Kjo ngaqë ndikon në rritjen e numrit të llojeve të ndryshme të baktereve të dobishme që mund të jetojnë atje.

Përfitimet ka të ngjarë të vijnë nga polifenolet, përbërës që vera e bardhë, birra dhe mushti kanë shumë më pak, thotë ekipi i ‘King’s College London’.

Një gotë në dy javë ishte e mjaftueshme për të bërë një ndryshim, por studiuesit thonë se gjetjet nuk janë një justifikim për t’u dehur. Polifenolet gjenden gjithashtu në shumë fruta dhe perime. /klankosova

LAJMET
Të ngjashme
Delta

UKT