Ndryshimi i Kushtetutës, Këshilli nis diskutiminNdryshimi i Kushtetutës, Këshilli nis diskutimin

18:32 01/07/2020

Deputetët i parashtruan pyetje ekspertëve

Këshilli i Legjislacionit në Kuvendin e Shqipërisë ka zhvilluar mbledhjen e dytë për të diskutuar mbi kërkesën e opozitës për amendimin e Kushtetutës dhe për të ndryshuar Sistemin Zgjedhor.

Deputetet i kanë drejtuar pyetje ekspertëve konstitucionaliste të përzgjedhur nga parlamenti, përgjigjet e të cilave do t’i marrin në mbledhjen e javës së ardhshme.

Në axhendën e miratuar janë parashikuar dhe diskutime me përfaqësues të partive politike, shoqërisë civile dhe faktorit ndërkombëtar. Seanca e 30 Korrikut është vendosur si afati kur dokumenti me propozimet për listat të hapura zgjedhore, heqje të koalicioneve parazgjedhore dhe ndryshim të pragut elektoral të votohet nga parlamenti.

Tv Klan
Të ngjashme