“Në certifikatë nuk mund të regjistrohen dy nëna’”, Eda dhe Alba në betejë me gjendjen civile
“Në certifikatë nuk mund të regjistrohen dy nëna’”, Eda dhe Alba në betejë me gjendjen civile

19:10 22/06/2022

Ndonëse Alba Ahmetaj dhe Edlira Mara, dy të ftuarat e kësaj të mërkure në ”Rudina” në Tv Klan, gëzojnë një marrëdhenie të fortë dashurie, nga e cila ato kanë mundur të bekohen me anë të fertilizimit in vitro me dy vajza binjake, jeta e tyre haset edhe me vështirësi, si dy nëna të reja. Dy vajzat e tyre nuk janë të regjistruara në gjendjen civile. Ato rrëfejnë dhe betejën ligjore që kanë për këtë çështje në gjykatën e Apelit.

Rudina Magjistari: Jam kurioze të di si i keni regjistruar, sepse kjo ka qenë një temë shumë e nxehtë kohët e fundit, edhe është diskutuar shumë… çfarë ka ndodhur, ku jeni me dokumentacionin?

Alba Ahmetaj: : Fatkeqësisht vajzat janë të paregjistruara akoma. Jemi në një betejë ligjore me gjendjen civile ku përkasim ne. Për momentin gjykatësi që e kishte në dorë e refuzoi çështjen tonë dhe tani presim të kalojmë në Apel.

Rudina Magjistari: Gjykatësi pse refuzoi, cili ishte argumenti?

Edlira Mara: Nuk ekziston ligji dhe në certifikatë nuk mund të regjistrohen dy nëna apo dy baballarë. Është vetë formati i certifikatës.

Rudina Magjistari: Aktualisht vajzat janë të paregjistruara?

Alba Ahmetaj: : Nuk ekzistojnë.

Rudina Magjistari: Si mund të vazhdojë kjo histori, sepse është absurde të vazhdohet kështu? Shërbimin mjekësor si e marrin?

Alba Ahmetaj: : Deri 6-muajshe kemi qenë në shtet, pas 6 muajsh e kemi bërë në privat, sepse duhet të ishin të regjistruara.

Rudina Magjistari: Dhe vetëm në privat juve ju krijohet kjo mundësi?

Alba Ahmetaj: : Për momentin po.

Edlira Mara Vajzat nuk mund të regjistrohen as në çerdhe, as në kopsht, as të ndjekin arsimin shkollor më vonë, nëse kjo histori vazhdon…

Rudina Magjistari: Ju aktualisht çfarë keni ndërmend të bëni, sepse është shumë e zymtë kjo e ardhme në këtë drejtim, përsa i përket vajzave të vogla…

Alba Ahmetaj: : E zymtë është… tani ne do të shohim interesin e vajzave fillimisht. Do të presim dhe pak.

Edlira Mara: Ne do të vazhdojmë të luftojmë, e kemi nisur këtë çështje kështu që do e çojmë deri në fund.

Alba Ahmetaj: : Tani po presim që çështja të dalë në Apel, por na kanë thënë që çështjet atje vonojnë ca…

Rudina Magjistari: Atje radha e dosjeve është bërë goxha e gjatë me aq sa dimë, edhe për situatën e drejtësisë që është në vend, kështu që kjo histori duket që do zgjasë shumë.

Alba Ahmetaj: : Mund të ketë një përparësi meqë është interesi i fëmijëve në këtë mes.

Rudina Magjistari: Po si nënë e vetme apo për juve kjo është një alternativë e pakonsiderueshme fare?

Edlira Mara Ne kemi filluar betejën që në regjistër të vendosen emrat e dy mamave dhe jo si nënë e vetme./tvklan.al

Të ngjashme