Nevoja për gjak, mesatarisht 50 dhurime në ditë


Nevoja për gjak, mesatarisht 50 dhurime në ditë

22:30 04/10/2022

Kryqi i kuq shqiptar: Fëmijet talasemike, kategoria me në nevojë

Vendi ynë ka shifra të ulëta sa i përket dhurimit të gjakut, ku nga 11 dhurime për 1 mijë banorë, tashmë janë rreth 12.2 dhurime për 1 mijë banorë sipas Ministrisë së Shëndetësisë. Mesatarisht çdo ditë në Shqipëri rreth 50 persona dhurojnë gjak, ku dominojnë të rinjtë

Në 101-vjetorin e krijimit të  Kryqit të Kuq Shqiptar, apeli vjen për sa më shumë dhurime, veçanërisht për fëmijët talasamikë.

Për të plotësuar nevojat e Bankës së Gjakut, më 29 Korrik të këtij viti qeveria mori vendimin për dhurimit vullnetar të gjakut nga punonjësit dhe nëpunësit e administratës shtetërore, të cilët me gjestin human do shpërblehen.

Klan News
Të ngjashme