Nis festivali i teatrit shqiptar “Moisiu”


Nis festivali i teatrit shqiptar “Moisiu”

22:13 20/11/2023

Trupa nga Shqipëria, Kosova dhe RMV

Festivali i teatrit shqiptar “Moisiu” pas Maqedonisë së Veriut ku u mbajt edicioni i parë vjen në Tiranë në vitin e tij të dytë.

15 shfaqje nga Teatri Kombëtar i Kosovës, Maqedonisë së Veriut dhe ai i vendit tonë do të ngjiten në skenë për 8 ditë falas për publikun.

Siparin do ta ngrejë shfaqja e Teatrit Kombëtar “Vojocek” ndërsa një zë i veçantë në këtë festival ndërkombëtar i jepet dramaturgjisë shqipe.

Por ky festival do të jetë edhe një përballje me kritikë, dhe një krahasim me teatrot në vendet fqinje dhe një garë, ku e prijë dy tetarot e tjera.

Nga data 20 deri në 27 Nëntor, do të shtrihet festivali ku do të ndahen 12 çmime.

Tv Klan


Të ngjashme