Nisja e ciklit menstrual që 10 vjeç, Keta: Të reduktohen ëmbëlsirat dhe ushqimet e gatshme

Nisja e ciklit menstrual që 10 vjeç, Keta: Të reduktohen ëmbëlsirat dhe ushqimet e gatshme

13:00 20/05/2023

Vajzave po u nisin menstruacionet në moshë më të hershme. Sipas mjekëve gjinekolog, veç çrregullimeve të shtuara janë dhe rastet e flukseve të shumta që i çojnë vajzat në anemi.

Ekzaminimi hormonal është i domosdoshëm në këtë moshë.

Një prej faktorëve që ka sjellë këtë ulje të moshës se nisjes së periodave janë edhe ushqimet e pashëndetshme dhe obeziteti.

Perioda e parë zakonisht fillon në mes të moshës dymbëdhjetë dhe pesëmbëdhjetë vjet, por ka dhe raste që nisin në moshën 8 vjeçe.

Klan News

Të ngjashme