Megjithëse kjo duket si një aktivitet tipik për adoleshentët dhe fëmijët, zgjidhja e gjëegjëzave ka përfitimet e saj të rëndësishme edhe për të rriturit. Për shembull, rrit kujtesën duke përforcuar lidhjet ekzistuese midis qelizave tona të trurit dhe duke gjeneruar të reja. Përmirëson gjykimin e mirë logjik dhe zgjuarsinë dhe përmirëson përqendrimin dhe aftësitë njohëse. Madje ju detyron të meditoni, duke ju ndihmuar të relaksoheni dhe të pushoni nga rutina juaj e përditshme.

Gjëja e vetme që duhet të bëni në këtë kuic është të gjeni se cila nga këto modele është ndryshe nga të tjerat. Nëse nuk e gjeni dot, përgjigjen e keni më poshtë:

Përgjigje:

Në formën 1,2,4 formohen 2 drejtkëndorë, ndërsa në figurën 3 formohet vetëm 1 drejtkëndor.