Një sistem imunitar që lufton HIV-in

Një sistem imunitar që lufton HIV-in

10:22 10/12/2019

Shkencëtarët kanë hartuar një formë se si të krijojnë fazën që sistemi imunitar i njeriut të jetë në gjendje të luftojë HIV, një zbulim që mund të çojë në vaksinën e parë ndonjëherë kundër virusit.

Sistemi imunitar i njeriut nuk është shumë i mirë në bërjen e antitrupave të nevojshëm për të luftuar HIV-in.

Madje edhe kur ndodh, pjesa tjetër e sistemit imunitar i sheh këta luftëtarë të infeksionit si kërcënues të vetë, dhe mbyll prodhimin e tyre.

Por tani shkencëtarët në Universitetin Duka kanë zbardhur një pjesë të enigmës.

Në eksperimentet e kafshëve, ekipi ka treguar ‘provën e konceptit’ se ata mund të këpusin sistemin imunitar dhe ta bindin atë të bëjë antitrupat e nevojshëm. Kjo duke iu hapur rrugën drejt një vaksine të re. /KlanKosovaGrupi

LAJMET

Të ngjashme
Grupi