Norvegji, polemika për çeljen e ekspozitës së Breivik

Norvegji, polemika për çeljen e ekspozitës së Breivik

16:09 22/07/2015 breivik

Objetet e përdorura nga autori i vrasjes masive në Norvegji, Anders Breivik janë vendosur në një ekspozitë.

Ajo hapet katër vjet nga dita kur Breivik vrau 8 persona me bombë në qendër të Oslos dhe ekzekutoi me armë 69 të tjerë në ishullin e Utojës. Shumë prej të afërmeve të viktimave kanë paralajmëruara se ekspozita mund të shndërrohet në një magnet për ekstremistët e djathtë.

Në vitin 2012, gjykata e Oslos e dënoi me 21 vjet burg Breivik, për akt terrorist të paramenduar.

Tv Klan
Të ngjashme
UKT