Nuk ka festë për Falenderimet

Nuk ka festë për Falenderimet

09:00 21/11/2020

Qendra e SHBA-së për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve u ka bërë thirrje amerikanëve që të shmangin udhëtimet për festat e Falenderimeve teksa rastet me Covid-19 vijojnë që të shënojnë rekorde.

Deri më tani Amerika ka regjistruar më shumë se 11.6 milionë infeksione koronavirus dhe më shumë se 250,000 vdekje. Krahasuar me një vit më parë ku dita e Falenderimeve mbush aeroportet, pandemia e Covid-19 i ka pezulluar ato. Në 2019  rreth 26 milionë udhëtarë kaluan nëpër aeroportet e vendit.

Task-Forca e Shtëpisë së Bardhë ka bërë të ditur se rastet me koronavirus mund të rriten gjithnjë e më shumë me ftohjen e motit. Ata i kanë përsëritur thirrjet e tyre popullit që të mbajnë maskë, të shmangin daljet kur nuk është e nevojshme, të ruajnë distancën si dhe të mos marrin pjesë në tubime.

Shtëpia e Bardhë deri më tani ka refuzuar të angazhohet me Presidentin e zgjedhur Joe Biden dhe administratën e tij për politikën e koronavirusit, pasi Donald Trump ende nuk ka pranuar rezultatin e zgjedhjeve.

Biden ka deklaruar se bashkërendimi midis dy adminstratave është i nevojshëm për të luftuar shpërthimin e koronavirusit. Presidenti i zgjedhur ka hedhur poshtë një mbyllje kombëtare kur të vijë në pushtet, pasi kjo do të dëmtonte edhe më shumë ekonominë.

Raste të larta me Covid-19 ka regjistruar edhe Meksika. Në këtë vend numri i të vdekurve ka arritur në 100,000. Zyrtarët kanë pranuar se numri i vërtetë i të infektuarve dhe të vdekurve është më i lartë. Shkalla e vdekshmërisë në Meksikë është 9.8% nga më të lartat në botë, sipas të dhënave të Johns Hopkins. Aktualisht i gjithë globi numëron 57.2 milionë raste dhe më shumë se 1.3 milionë të infektuar.

Klan Plus

Të ngjashme