Obeziteti te fëmijët, këmbanë alarmi

Obeziteti te fëmijët, këmbanë alarmi

21:57 17/06/2019

Obeziteti tek fëmijët shihet si shqetësim i madh që mund t’u rrezikojë edhe jetën. Mjekët apelojnë që të bëhet kujdes me ushqimet dhe të mos mungojnë asnjëherë bulmeti, perimet dhe drithërat.

Studimi i fundit ka nxjerr në pah se 22% e fëmijëve 8-9 vjeç janë mbipeshë dhe 10 % e tyre obezë. Mjekja Albana Daka thotë se shkaku kryesor është kequshqyerja.

Albana Daka, mjeke laboratori, nutricioniste: Që në barkun e nënës duhet vëmëndje. Por kjo gjë nuk arrihet vetëm me familjen por duhet edhe edukim në instiucuionet arismore.

Nga ana tjetër duhen shmangur produktet e gatshme, të konservuara.

Sipas saj, duhet të shtohet kontrolli i ushqimeve që konsumojnë nxënësit nëpër shkolla.

“Po rritet ndërgjegjësimi për ushqimin e fëmijëve, por mendoj se duhet të fillojë në familje dhe më pas në institucionet, çerdhe, kopësht dhe shkollë.

Problemet shëndetësore që u vinë fëmijëve nga kequshyerja dhe sidomos nga mbipesha janë shumë të mëdha, dhe mund tu rrezikojnë edhe jetën.

“Duhet marrë një strategji për të minimizuar obezitetin”

Klan Plus

 
Grupi
LAJMET

Të ngjashme


Grupi