OKB: Akuzat për përdhunim në Ukrainë duhet të hetohen
OKB: Akuzat për përdhunim në Ukrainë duhet të hetohen

13:50 12/04/2022

Drejtoresha ekzekutive e “UN Women”, Bahous është shprehur se ka raportime për rritje të përdhunimeve të grave dhe fëmijëve në Ukrainë, të cilat duhet të hetohen.

“Rreziku i trafikimit të qenieve njerëzore po rritet ndërsa situata bëhet më e dëshpëruar. Gratë e reja dhe adoleshentët e pashoqëruar janë në një rrezik të veçantë”, tha Bahous.

Komentet e saj erdhën pas një vizite në Moldavi, për të cilën ajo tha se kishte mirëpritur rreth 95,000 refugjatë ukrainas, ndërsa mijëra të tjerë kanë kaluar tranzit nëpër vend. Ajo vuri në dukje se ata që mbërritën ishin kryesisht gra, fëmijë dhe të moshuar.

Bahous bëri thirrje për shtimin e burimeve për forcat policore në kufirin midis Moldavisë dhe Ukrainës “në mënyrë që ato të mund të sigurojnë mbështetje për viktimat e dhunës dhe trafikimit me bazë gjinore”.

“Përgjigja e ndjeshme ndaj gjinisë dhe e përqendruar te të mbijetuarit duhet të jetë në qendër të të gjitha veprimeve humanitare”, tha Bahous./tvklan.al

Të ngjashme