Salbutamol është një medikament për pacientët që vuajnë nga astma. Ky ilaç çliron rrugët e frymëmarrjes dhe mushkërinë. Në redaksinë e emisionit “Stop” në Tv Klan ka mbërritur një mesazh për mungesën e këtij medikamenti.

Një qytetar nga Shkodra tregon se e ka të nevojshëm këtë ilaç, por nuk gjendet as në qytetin e tij e as në Shkodër. Konstatohet se Salbutamol nuk gjendet në asnjë farmaci. “Stop” u interesua te Fondi i Detyrueshëm i Kujdesit Shëndetësor ku thanë se ilaçi nuk është me rimbursim dhe mund të zëvendësohet. Për këtë duhet shkuar te mjeku i familjes për t’i dhënë zgjidhje alternative.

FSDKSH: Ke alternativa të tjera, që janë po pompë dhe daja të shkojë te mjeku i familjes që t’i japë një alternativë tjetër. Mjekja i përshkruan çdo lloj ilaçi të mundshëm, që mund të jetë. Për sa i përket listës, për të cilën ne përgjigjemi, listës me rimbursim, unë po të them që ka alternativa të tjera që zëvendësojnë këtë Ventolinin. Thjesht Ventolini prodhohet nga një kompani dhe kjo pompa tjetër prodhohet nga një kompani, domethënë është thjesht çështje emrash.

Por asnjë zgjidhje nuk kishte për denoncuesin e të tjerët që kanë probleme si të tijat./tvklan.al