Pacienti me Covid përjeton simptomën e çuditshme dhe të dhimbshme


Pacienti me Covid përjeton simptomën e çuditshme dhe të dhimbshme

11:59 02/07/2020

Një 62 vjeçar i prekur nga koronavirusi, përjetoi një situatë të rëndë pas një komplikacioni në organin e tij gjenital.

Sipas asaj që shkruan “Mirror”, 62-vjeçari pësoi mpiksje gjaku në organin gjenital, çka e la atë për më shumë se katër orë në ereksion dhe dhimbje të forta.

Pacienti ndodhet në një spital në Francë. Tashmë është e njohur nga mjekët që koronavirusi shkakton mpiksje gjaku në rreth një të tretën e pacientëve të prekur, por ky është rast i parë që mpiksja ndodh në këtë pjesë të trupit.

Në studimin e rastit, të botuar në Gazetën Amerikane të Mjekësisë Emergjente, studiuesit, të udhëhequr nga Myriam Lamamri, pohuan që ky komplikacion kishte ardhur si pasojë e Covid-19.

Duke folur për BBC, Roopen Arya, profesor i trombozës dhe hemostazës në Spitalin e Kolegjit King, tha se trompoza tek pacientët e prekur nga koronavirusi është një problem i madh.

“Veçanërisht për pacientët që janë në terapi intensive”.  /tvklan.al
Të ngjashme