Paditet reperi Kanye West
Paditet reperi Kanye West

10:20 01/07/2022

Reperi, producenti dhe sipërmarrësi Kanye West, i cili ligjërisht ndryshoi emrin e tij në Ye vitin e kaluar, u padit për dyshimin se kishte marrë një këngë të muzikantit Marshall Jefferson pa leje.

“Flowers” nga albumi i West “Donda 2” përfshin një mostër nga kënga e kërcimit të Jefferson 1986 “Move Your Body” që përsëritet të paktën 22 herë.

Një avokat i Ultra International, i cili zotëron të drejtat për këngën e Jefferson, tha se kompania nuk kishte asnjë koment dhe beson se padia flet vetë.

Jefferson është një pionier i muzikës house nga vendlindja e West, Çikago. Sipas padisë, West dhe përfaqësuesit e tij pranuan gjatë bisedimeve me Jefferson se “Flowers” mori mostrën “Move Your Body”, por nuk morën një licencë. “Perëndimi mbron të drejtat e artistëve me njërën dorë, por nuk ka turp t’i heqë të drejtat një artisti tjetër me anën tjetër,” thuhet në padi.

West publikoi “Donda 2” në shkurt ekskluzivisht përmes Stem Player-it të tij, një pajisje dore që lejon përdoruesit të izolojnë dhe rikombinojnë pjesët e këngës.


Të ngjashme