Paramahamsa Vishëandanda në studion e Opinion, tregon për besimin tek gurutë

Paramahamsa Vishëandanda në studion e Opinion, tregon për besimin tek gurutë

23:08 11/03/2019

Paramahamsa Vishëandanda, guruja nga India që pak kohë më parë erdhi në Shqipëri, ka treguar në studion e emisionit “Opinion” në Tv Klan konceptin e gurusë.

“Në traditën perëndimore Guru do të thotë të jesh mësues ose një mjeshtër, por ka një dallim të madh midis mësuesit dhe mjeshtrit . Mësuesi të mëson, ndërsa guru-ja të mbart me vete. Një mësues do të japë mësim dhe më pas do të mbarojë punë me ty, ndërsa guruja nuk mbaron punë më ty derisa ti të arrish nivelin e perfeksionit”,

tha Vishëandanda.

Ai flet edhe për besimin tek gurutë.

“Çështja nuk është nëse njerëzit duhet të besojnë tek unë apo jo, është diçka personale. Ne besojmë se guruja shfaqet kur dishepulli është gati, para këtij çasti ai nuk shfaqet. Edhe Jezusi u shfaq kur ishte koha e duhur”

, u shpreh guruja Paramahamsa Vishëandanda.

/tvklan.al


Grupi
LAJMET
Të ngjashme
Grupi