Parlamenti i Estonisë shpall Rusinë shtet terrorist

Parlamenti i Estonisë shpall Rusinë shtet terrorist

23:57 18/10/2022

Thirrje komunitetit ndërkombëtar të bëjë të njëjtën gjë

Parlamenti në Estoni ka shpallur Rusinë shtet terrorist nën arsyetimin e pushtimit dhe aneksimit të 4 rajoneve në Ukrainë.

88 deputetë votuan pro deklaratës pasi shqyrtuan edhe kërcënimet e Presidentit rus mbi përdorimin  e armëve bërthamore. 

Estonia i ka bërë thirrje komunitetit ndërkombëtar që të miratojnë një deklaratë të ngjashme.

Tv Klan

Të ngjashme