Pasuria ‘sekrete’ që Princi William dhe Kate kanë trashëguar pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II


Pasuria ‘sekrete’ që Princi William dhe Kate kanë trashëguar pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II

20:53 02/10/2022

Pas vdekjes së Mbretëreshës Elizabeth II, Princi William dhe Kate kanë trashëguar një shtëpi “sekrete” në Uells. E vendosur në Carmarthenshire, prona u ble nga Mbreti Charles 15 vjet më parë. Mbreti Charles III dhe Bashkëshorja Mbretëreshë Camilla qëndronin shpesh në atë banesë, në Llwynywermod Estate.

Që nga vdekja e Mbretëreshës muajin e kaluar, William ka trashëguar titullin Princi i Uellsit. Ai gjithashtu zotëron tani Dukatin e Cornwall-it, një pronë private e krijuar në 1337 nga Edward III për t'i siguruar pavarësinë djalit dhe trashëgimtarit të tij, Princit Eduard.

Si i tillë, Duka i Cornwall është gjithmonë djali më i madh i monarkut në pushtet. Në këtë mënyrë, Kensington Palace ka konfirmuar se gjithçka që është pjesë e Pasurisë së Dukatit i përket Dukatit të Cornwall-it, dhe kjo përfshin shtëpinë Llwynywermod Estate.

Pasuria u ble nga Dukati i Cornwall-it në vitin 2007 për një kosto të raportuar prej 1.2 milion £./tvklan.al
Të ngjashme