Patenta e re e Facebook mbi reklamat

Patenta e re e Facebook mbi reklamat

18:03 24/04/2018

Facebook po konsideron të përcaktojë personalitetet e përdoruesve të tij dhe përdorimin e informacionit për të lehtësuar reklamimin.  

Një patentë e prezantuar nga rrjeti social, përshkruan se si karakteristikat e personalitetit, duke përfshirë gjendjen emocionale, mund të përcaktohen nga mesazhet e njerëzve dhe përditësimi i statuseve që ata hedhin në Facebook.

Kompania është aktualisht e përfshirë në skandalin e privatësisë mbi përdorimin e të dhënave të saj nga një konsulencë politike.

Facebook thotë se kurrë nuk e ka përdorur testin e personalitetit në produktet e tij.

Patenta, fillimisht e prezantuar në vitin 2012, është nën emrat e Michael Nowak dhe Dean Eckles.

Nowak ka punuar për Facebook për 10 vjet, ndërsa Eckles tashmë është profesor në Institutin e Teknologjisë në Massachusetts.

Patenta është përditësuar dy herë, herën e fundit në vitin 2016./tvklan.al 
Grupi
LAJMET
Të ngjashme


Grupi