Komisioni i Veprimtarive Prodhuese i hapi rrugë negocimit të kontratës me firmën turke Cengiz Kalyon dhe Kolin Construction për të ndërtuar aeroportin e Vlorës vetëm me votat e mazhorancës. Ministri Damian Gjiknuri kërkoi autorizimin nga Kuvendi, për të bërë një aeroport në këtë zonë, i cili do të jetë më i madh dhe më modern se ai i Rinasit.

Por deputetët kërkuan të dinë se sa do të paguajë buxheti i shtetit nëse fluksi është jashtë parashikimeve të bëra në ofertën ekonomike të konsorciumit turk dhe për sa vite do ta marrë menaxhimin koncesionari.

Afati për të mbyllur kontratën me firmën turke është 3 muaj e më pas marrëveshja do të shkojë sërish në parlament të marrë votën e deputetëve. Për shkak të rëndësisë strategjike, ky projekt nuk do të tenderohet. Vepra do të kushtojë 98 milion euro dhe si bazë do të ngrihet në Akerni afër fshatit Novoselë në Vlorë.

Tv Klan