PD: Zgjedhjet në universitete, antikushtetuese


PD: Zgjedhjet në universitete, antikushtetuese

15:27 29/07/2020

“Qeveria shfrytëzon pandeminë për të kapur arsimin e lartë”

Një ditë përpara mbajtjes së zgjedhjeve në Universitete, Partia Demokratike ka akuzuar qeverinë se shfrytëzoi pandeminë për të uzurpuar plotësisht arsimin e lartë, përmes zgjedhjeve të paligjshme dhe në shkelje të Kushtetutës.

“Këto zgjedhje janë pa garë dhe pa votues. Disa komisione zgjedhore ja pa legjitimitet dhe me mandat të mbaruar. Pedagogëve u është hequr mundësia të bëjnë fushatë, për shkak të pandemisë. Këto padrejtësi dhe paligjshmëri burojnë nga urdhri i Ministres së Arsimit për të zhvilluar më 30 korrik zgjedhje farsë në universitete. Në mënyrën me kriminale, qeveria shfrytëzoi pandeminë për të uzurpuar plotësisht arsimin e lartë, përmes zgjedhjeve të paligjshme dhe në shkelje të Kushtetutës.”

Selia blu thotë se disponon të dhëna nga çdo universitet, që sipas saj faktojnë se nuk ka garë për rektore në 5 Universitete, për 21 dekanate dhe në rreth 120 departamente.

Tv Klan
Të ngjashme