Kryeministri i vendit, Edi Rama, ka reaguar pas lajmeve të publikuara në mediat italiane se ku thuhej Partia Demokratike e qendrës së majtë në Itali do të kërkonte përjashtimin e Edi Ramën nga Partia Socialiste Evropiane, për shkak se kundërshtojnë marrëveshjen për refugjatët.

Kryeministri Edi Rama, shkruan si më poshtë:

Është shpërndarë lajmi në gazeta që miqtë e Partisë Demokratike Italiane donim të më dëbonin nga Partia Evropiane Socialiste dhe më pas, me njëfarë vonese, vetë ata e mohuan, por duke nënvizuar se marrëveshja që bëri Shqipëria me Qeverinë Italiane, është seriozisht e gabuar nga të gjitha pikëpamjet. Saktësisht, e njëjta gjë që thonë shumë PD-të shqiptare që luftojnë për të njëjtin emër pas çarjes. 

Sigurisht që mund të mungojë aftësia për të parë shumë këndvështrime të të gjitha këtyre PD-ve, por në respekt të plotë të Partisë Demokratike Italiane: Do të doja të përsëritja këndvështrimin tij të vetëm: Të përpiqesh të ndihmosh Italinë në këtë situatë, ku askush në Evropë nuk duket të ketë një zgjidhje të pranueshme nga të gjithë, ndoshta nuk është më e mira, por sigurisht është minimumi që Shqipëria duhet dhe mund të bëjë dhe nëse kjo nuk është majtas në Itali, durim, duket se nuk është as djathtas në Shqipëri.

Ndoshta nuk është thjeshtë e drejtë. Më vjen keq që nuk mund të përballem me miqtë italianë në samitin e PSE-së në Malaga sepse jam në Forumin e Paqes në Paris, por shpresoj që nga diskutimi mbi temën gjithnjë e më të pazakontë të emigracionit, të lindin përgjigje të pranueshme që Evropa i ka pritur për shumë vite.

Tv Klan