Përmirësohen helikopterët e ushtrisë për shuarjen zjarreve

Përmirësohen helikopterët e ushtrisë për shuarjen zjarreve

15:22 06/07/2018

Helikopterët Cougar të Forcës Ajrore janë pajisur me kova të reja për shuarjen dhe lokalizimin e zjarreve në terrene të vështira.

Kovat e reja me kapacitet 2500 litër secila, rrisin me 12 herë kapacitetet e Forcave të Armatosura në krahasim me 1 vit më parë kur për shuarjen e zjarreve nga ajri, kontraktohej shërbimi privat.

Ministrja e Mbrojtjes Olta  Xhaçka foli për avantazhet që sjellin në përballimin e zjarreve pajisjet e reja, ndërsa kërkoi angazhim më të madh nga pushteti lokal, duke filluar që nga buxheti i bashkive, të cilat duhet të parashikojnë fonde për emergjencat civile.

Tv Klan

LAJMET

Të ngjashme

KPT
KPT
UKT Doktori