Pfizer-BionTech 91 % efektive ndaj variantit afrikan

Pfizer-BionTech 91 % efektive ndaj variantit afrikan

22:10 01/04/2021

Ky është një faktor kritik për të arritur imunitetin e tufës dhe t’i japë fund kësaj pandemie

Vaksina COVID-19 e Pfizer Inc dhe BioNTech është rreth 91% efektive në parandalimin e variantit të Afrikës së Jugut. Dozat e kësaj vaksine ofronin 100% mbrojtje në parandalimin e sëmundjes midis pjesëmarrësve, ku një variant i ri i quajtur B1351 është dominues.

Ndërsa shkalla e re e përgjithshme e efikasitetit prej 91.3% është më e ulët se 95% e raportuar fillimisht në Nëntor ku në provë u përfshinë 44,000 persona.

Shefi ekzekutiv i Pfizer Albert Bourla tha se rezultatet e azhurnuara përfshijnë të dhëna për më shumë se 12,000 njerëz të vaksinuar plotësisht për të paktën gjashtë muaj.

Të dhënat e provës ofrojnë rezultatet e para klinike që një vaksinë mund të mbrojë në mënyrë efektive nga variantet që qarkullojnë aktualisht, një faktor kritik për të arritur imunitetin e tufës dhe t’i japë fund kësaj pandemie për popullatën globale.

Ekspertët kanë frikë se variantet e reja të COVID-19 nga Afrika e Jugut dhe Brazili mund të jenë rezistente ndaj vaksinave ekzistuese dhe trajtimit. Më shumë se 300 raste të variantit të Afrikës së Jugut janë zbuluar në më shumë se 25 shtete të SHBA.

Ata shtuan se në përgjithësi ishte po aq efektive, pavarësisht nga mosha, raca, gjinia apo etnia. Ekspertët kanë bërë të ditur se efektiviteti kundër variantit të Afrikës së Jugut është veçanërisht i rëndësishëm pasi ajo tregoi se vaksina ka të ngjarë të ofrojë mbrojtje efektive në mjediset ku mund të qarkullojnë disa variante të ndryshme të koronavirusit.

Klan News

Të ngjashme