Planeti me ujë si i Tokës

Planeti me ujë si i Tokës

20:20 12/12/2018

Uji në planetin Saturn dhe satelitët e tij është i ngjashëm me ujin e Tokës. Ndryshe nga sa mendohej deri më sot nga shkenca, sipas të dhënave të fundit nga sonda hapësinore Cassini, rezulton se uji në formë të akullt në sistemin e Saturnit mund të ketë të njëjtën origjinë fizike dhe kohore me atë të Tokës.

Por shkencëtarët thonë se kjo teori e re duhet verifikuar dhe shërbejnë studime të tjera për të gjetur një shpjegim më bindës, pasi kjo gjë mund të revolucionojë teorinë e lindjes së Sistemit Diellor.

Nga të gjithë satelitët e Saturnit, vetëm Phoebe duket se ka në sipërfaqe ujë ndryshe nga ai i joni, që ndryshe quhet ujë i rëndë. Sipas shkencëtarëve, kjo ndoshta mund të jetë për shkak se ky satelit, që është shumë më i vogël dhe ndryshe me hënat e tjera të Saturnit, mund të ketë mbërritur aty nga Plutoni.

Klan Plus

Të ngjashme
UKT