Kjo është gjendja në liqenin e Komanit. Sipërfaqja e ujit është mbuluar nga plastika dhe mbetje të tjera.

Turistët janë të detytruar që të kalojnë duke parë këtë pamje për të shkuar drejt Lumit të Shalës apo Valbonës. Janë vetë vizitorët të cilët ankohen për këtë situatë dhe kërkojnë ndërhyrjen e autoriteteve për pastrimin e liqenit.

“Panorama shumë e bukur, liqeni shumë i bukur, por ndotja, mbetjet shumë, shumë, shumë turp. Po me vjen keq pse nuk ndërhyjnë institucionet përkatëse për të vënë dorë.”

“Liqeni është shumë i bukur, por problemi është i ndotjes. Ka shumë papastërtira. Kishte segmente shumë shishe plastike.”

“Mrekullohesh prej uijit, prej liqeni, por shumë pamje katastrofike.”

“Kështu nuk lahet. Duhet bërë një ndërhyrje dhe duhet të pastrohet sadopak.”

Liqeni i Komanit ka një sipërfaqe prej 34 kilometrash katrorë.

Klan News