Gjobë dhe heqje patente për BashënGjobë dhe heqje patente për Bashën

19:55 14/05/2020

Policia e Durrësit tha se takimi i Bashës në Durrës, i zhvilluar në mjedisin e mbyllur të një lokali, në është në kundërshtim me Aktin Normativ për parandalimin e pandemisë duke nisur një procedim administrativ.

Pronari i lokalit është gjobitur me 1 milion lekë. Me gjobë dhe heqje të patentës është ndëshkuar edhe kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha dhe 10 persona të tjerë.

Policia thotë se të gjithë qytetarët, sidomos ata në zonat e kuqe, duhet të respektojnë me rigorozitet oraret e lëvizjes dhe të distancimit social.

“Policia e Durrësit ka konstatuar me shqetësim një aktivitet partiak të zhvilluar në mjedisin e mbylluar të një lokali, në kundërshtim me Aktin Normativ, “Për marrjen e masave të veçanta administrative gjatë kohëzgjatjes së periudhës së infeksionit të shkaktuar nga virusi COVID-19”. Ky aktivitet, që është publikuar gjerësisht sot edhe në media, ka imponuar procedimin administrativ, bazuar mbi Aktin Normativ. Bazuar mbi Aktin Normativ, është marrë masë administrative 1 milionë lekë për pronarin e lokalit, shtetasin A.H. Njëkohësisht janë ndëshkuar me masë administrative gjobë dhe me tërheqje të lejes së drejtimit shtetasit pjesëmarrës në këtë aktivitet, L.B, F. Xh., A. M., R. G., A. B., V. N., E. H., A.B., D. B., J.M. dhe A.H.

Policia e Shtetit apelon për të gjithë qytetarët, sidomos ata në zonat e kuqe që të respektojnë me rigorozitet oraret e lëvizjes dhe të distancimit social dhe në këtë kuadër kërkon mirëkuptimin dhe ndihmën e qytetarëve në të gjithë vendin, që të kontribuojnë secili në mbrojtjen e shëndetit nga kërcënimi i virusit vdekjeprurës COVID-19. Policia e Shtetit do të vijojë me angazhim të plotë e vullnet të palëkundur veprimtarinë e vet ligjzbatuese, në mbrojtje të jetës dhe rendit publik në kushtet e jashtëzakonshme të fatkeqësisë natyrore” tha Policia e Shtetit në një njoftim për mediat.

Tv KlanTë ngjashme