Portali për studentët “ngel” në klasë

Portali për studentët “ngel” në klasë

16:17 16/02/2019

Kompjuterat që shërbenin për të aksesuar sistemin informativ qëndrojnë ende në hollin e fakulteteve, edhe pse jashtë funksionit. Në Fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, hapësira e tyre është kthyer në zyrë kontakti dhe për këshillimin e karrierës. Të parët që përballen me vështirësitë që ka krijuar mungesa e sistemit janë studentët.

“Sistemi ka funksionuar kur ishim në vit të parë. Tani jo. Aty merrnim shërbime si notat, oraret, ankimimet, dhe shmangej radha në zyra”.

“Sistemi ka 2 vite nuk po funksionon, unë nuk jam regjistruar fare

“, shprehet një tjetër studente.

“I marrim shumë prej shërbimeve tek Sekretaria”.

Shqetësimin e ngrenë edhe pedagogët, që janë detyruar t’’ rikthehen edhe njëherë letrës dhe lapsit për të mbajtur të dhënat e studentëve.

Mosfunksionimi i sistemit, sipas Dekanit të Fakultetit Juridik, ka penguar edhe hartimin e listave të studentëve që përfitojnë nga ulja e tarifave.

Për të marrë një përgjigje për mosfunksionim e sistemit informativ ju drejtuam Rektoratit të UT, ku na u tha se ende nuk është bërë tenderimi për një fond të ri për mirëmbajtjen e sistemit.

Kjo çështje është kthyer në debat mes Rektorit dhe administratorit se kush i ka kompetencat për të mbikëqyrur funksionimin e sistemit. Deri në gjetjen e një zgjidhje, studentët do të ndjekin metodën e vjetër, atë të pyetjes në Sekretari për notat dhe gjithçka tjetër lidhet me studimet e tyre.

Tv Klan

Të ngjashme
UKT