Problemet e Bibliotekës Kombëtare

Problemet e Bibliotekës Kombëtare

16:01 02/09/2019

Misha: Institucioni më i rëndësishëm i kujtesës

Ende pa nisur në themel punën si drejtor i ri i Bibliotekës Kombëtare, Piro Misha, në daljen e parë para mediave, ngriti si shqetësim të parë prezantimin e institucionit nga jashtë.

“Për mua është fyese. Biblioteka Kombëtare e vogël, sipër është Instituti Italian i Kulturës, i dukshëm, 10 herë më i madh”.

Problematika e dytë: “Një sfidë për mua intelektualisht është plotësimi i koleksionit”.

Pyetjeve për ndërtimin e Bibliotekës së re Kombëtare, për kohën dhe vendndodhjen iu përgjigj Elva Margariti. Ministrja e Kulturës ishte aty për ta prezantuar Piro Mishën me ekipin e punës.

“Jemi ende në detajimin e tij”.

Vitin e ardhshëm, Biblioteka Kombëtare shënon 100 vite ekzistencë. Ai vjen me krizë hapësirash, refreni i pazgjidhur i çdo drejtuesi në dy dekadat e fundit dhe vëmendje të munguar edhe kur u dogj e u përmbyt.

Tv Klan

Të ngjashme
UKT