Problemet e zemrës mund të zbulohen duke shndërruar rrahjet në ritëm kënge

Posta

Problemet e zemrës mund të zbulohen duke shndërruar rrahjet në ritëm kënge

10:57 13/12/2017

Një simfoni tradicionale mund të realizohet nga instrumente frymore, fyll druri, përplasje dhe vargje, por një shkencëtare beson se ka gjetur një tjetër instrument të mundshëm: rrahjet e zemrës.

Dhe kjo mund të ndihmojë mjekët të diagnostikojnë problemet e ritmit të zemrës tek pacientët.

Elaine Chew, pianiste dhe profesoreshë e medias digjitale në Universitetin Mbretëresha Mary të Londrës, po analizon modelet e ritmit të zemrës në pacientët me çrregullime të ritmit – të quajtur arrhythmias – dhe duke i kthyer ato në pjesë të muzikës klasike.

Ajo beson se një herë rrahjet e zemrës janë paraqitur në një pikë muzikore, është më e lehtë të gjesh tendencat dhe kjo, nga ana tjetër, mund të ndihmojë mjekët të njohin nëntipe të arrhythmisë më saktë, duke çuar në një trajtim më efektiv.

Arrhythmia prek rreth dy milionë njerëz në Britani të Madhe. Ka shumë lloje, por, në përgjithësi, ajo është shkaktuar nga sinjalizimi i gabuar në zemër. Shpesh, nuk ka simptoma, por mund të çojë në lodhje dhe mungesë frymëmarrjeje dhe ngre rrezikun e sulmit në zemër ose sulmit në tru. /klankosova


Reklama
LAJMET

Të ngjashme

Reklama
UKT
UKT

Grupi