Prodhuesit kërkojnë të jenë pjesë e “planit të rimëkëmbjes”Prodhuesit kërkojnë të jenë pjesë e “planit të rimëkëmbjes”

15:39 12/07/2020

“Nuk jemi konsultuar, jemi sektori më i prekur pas turizmit”

Prodhuesit vendas kërkojnë që qeveria të përgatitë një paketë rimëkëmbje të dedikuar për këtë sektor, humbjet e të cilit që prej nisjes së pandemisë së Covid-19 konsiderohen më të mëdhatë pas industrisë së turizimit.

Arben Shkodra, kryetar i Bashkimit të Prodhuesve Shqiptarë thotë se qeveria nuk ka zhvilluar asnjë konsultim me ta për mënyrën se si duhet të përfshijë prodhuesit në planin e rimëkëmbjes ekonomike, ndërsa shton se masat duhen përpara se të jetë vonë.

“Problemet e bizneseve në këtë periudhë janë nga më të ndryshmet, por prodhuesit veçojnë rënien e shitjeve jashtë për shkak të tkurrjes së konsumit dhe vështirësi me blerjen e lëndëve të para nga problemet që ka sot sektori i transportit”.

I vetmi sektor që ka pasur të njëjtën ecuri në shitje është bujqësia, e cila ka përfituar edhe nga zbulimi i tregjeve të reja.

Gjatë 5 muajve të parë të vitit eksportet u tkurrën me 200 milionë Euro krahasuar me një vit më parë, ndërsa importet janë ulur me 105 milionë Euro, duke reflektuar si problemet në transport ashtu edhe uljen e blerjeve nga konsumatorët.

Tv Klan
Të ngjashme