Prokuroria kërkon 18 vite burg për nënë e bijë, mashtruan me vizat për në KanadaProkuroria kërkon 18 vite burg për nënë e bijë, mashtruan me vizat për në Kanada

14:50 31/10/2017

Prokuroria e Tiranës kërkon 18 vite burg për nënë e bijë Luli dhe Adela Makashi , të cilat akuzohen për mashtrim.

Nënë e bijë kanë mashtruar 225 persona me pretendimin se do t’i çonin në Kanada me viza studimi.

Organi i akuzës ka kërkuar përkatësisht 10 vite burg për Lule Makashin dhe 8 vite burg për vajzën e saj Adela.

Nënë e bijë u arrestuan në Kanada në Prill të vitit 2016, disa ditë pasi Policia e Tiranës zbuloi skemën mashtruese dhe arrestoi bashkëpunëtorin e tyre Klevis Rreshka.

Pas arrestimit në Kanada, Luli Makashi bashkë me vajzën mbërritën në Shqipëri më 27 Prill rreth orës 23: 50 minuta, ku janë zhvendosur rreth orës 00:40 minuta në Drejtorinë e Policisë Tiranë. Ndalimi i tyre nga policia kanadeze është bërë vetëm me anë të një kërkesë (raporti) policor të Sektorit të Krimit Ekonomik dhe Interpol Tiranës. 

/tvklan.al
Të ngjashme