Protesta e laborantëve për koncensionin

Protesta e laborantëve për koncensionin

14:04 12/12/2016

Teknikët e laboratorit mjeksor të

Qendrës Spitalore Universitare “Nënë Tereza

” kanë protestuar sërish kundër partneritetit me privatin për shërbimin e tyre. Laborantëve dhe mjekëve iu janë bashkuar edhe studentet.

 Sipas tyre dhënia me koncension e laboratorit do të rrezikojë edhe praktikën universitare që ata bëjnë gjatë viteve të shkollimit.

Teknikët e laboratorit kanë ngritur sërish shqëtesimin për vendin e punës, të cilin nuk e kanë të sigurtë pas nënshkrimit të kontratës.

  Janë

18 laboratorë

mjekësor dhe

700 teknikë

në të gjitha spitalet rajonale që përfshihen në këtë partneritet.

Ministria e Shëndetësisë

më herët është shprehur se vetem

150 mjekët

do të kenë një kontratë me shtetin.

Tv Klan

Të ngjashme
UKT