Aktivistët: 7 gra të vrara për vitin 2022. Duhet ndërgjegjësim i gjithë shoqërisë dhe institucioneve

Pas vrasjes së 35-vjeçares shtatzënë në Kosovë nga bashkëshorti, edhe në Tiranë u mbajt një protestë simbolike.

Gjatë këtij vitit në vendin tonë janë vrarë 7 gra dhe sipas tyre, përgjegjës është shteti pasi në shumë raste nuk kanë funksionuar urdhërat e mbrojtjes.

Sipas aktivistëve për të drejtat e njeriut, vrasja e grave është një fenomen shqetësues.

Në mbyllje të protestës janë ndezur qirinj për gratë e vrara në Shqipëri gjatë këtyre muajve.

Klan News