Ftesa përmban një figurë të lashtë nga folklori britanik

Buckingham Palace publikoi ftesën zyrtare për kurorëzimin e Mbretit Charles më 6 Maj.
Vepra e artit, e projektuar nga artisti Andreë Jamieson, është pikturuar me dorë me bojëra uji dhe pigmente natyrale dhe përmban një motiv të “Njeriut të Gjelbër”, një figurë e lashtë nga folklori britanik.

Lulet në ftesë, të cilat do të bëhen nga një letër e ricikluar, do të shfaqen në 3 grupe, një pjesë për mbretin që është monarku që do të quhet Charles dhe do të paraqesë gjithashtu një luan, 1 një brirësh dhe një derr, të marra nga stemat e çiftit mbretëror. Ftesa do t’u dërgohet më shumë se 2,000 të ftuarve që do të marin pjesë në kurorëzim.

Përveç dizajnit të ftesës, pallati publikoi gjithashtu një portret të ri të mbretit Charles dhe Camilla, bashkëshortes së Mbretit dhe shpalli tetë faqet e nderit që do të marrin pjesë anëtarë e familjes mbretërore gjatë ceremonisë të kurorëzimit.

Faqet e mbretit do të përfshijnë nipin e tij Princin George të Wellsit. Katër faqet e Camilla do të përbëhen nga nipërit e saj Freddy Parker Bowles, Gus dhe Louis Lopes, si dhe stërnipi i saj Arthur Elliot. Charles do të kurorëzohet më 6 Maj në Westminster Abbey, ku kurorëzimet për monarkët britanikë janë mbajtur në 1000 vitet e fundit.

Klan News